Het award seizoen is in volle gang, met de uitreiking van de Golden Globes inmiddels al achter de rug! Vandaag, maandag 13 januari, zijn de nominaties voor de Oscars bekend gemaakt, en hoewel er geen hele grote verrassingen tussen zitten is de kwaliteit wederom ontzettend hoog, zoals je mag verwachten!

Hildur Guðnadóttir heeft na haar gewonnen Golden Globe, en BAFTA nominatie ook de Oscar nominatie voor Best Original Score in de wacht gesleept. De andere genomineerd zijn de neven Thomas & Randy Newman. Thomas voor zijn prachtige score voor 1917 en Randy voor zijn score voor Netflix’ original film Marriage Story. Alexandre Desplat is genomineerd voor zijn score voor Little Women en de lijst wordt compleet gemaakt door John Williams, die zijn 52e(!) nominatie in de wacht heeft gesleept voor Star Wars: The Rise Of Skywalker.

Best Original Score
Hildur Guðnadóttir – Joker WINNAAR
Alexandre Desplat – Little Women
Randy Newman – Marriage Story
Thomas Newman – 1917
John Williams – Star Wars: The Rise Of Skywalker

Online zijn de meningen verdeeld; sommigen willen heel graag dat Thomas Newman eindelijk eens zijn meer dan verdiende Oscar wint, anderen zeggen dat John Williams hem moet hebben aangezien Star Wars: The Rise Of Skywalker zijn laatste (Star Wars) score zal zijn en hij van een welverdiend pensioen gaat genieten. Persoonlijk denk ik dat Hildur er met de Oscar voor Best Original Score vandoor gaat. Haar score voor Joker is adembenemend, beangstigend en benauwend; net als de film.

Randy Newman is dit jaar tweemaal genomineerd, want zijn liedje I Can’t Let You Throw Yourself Away voor Toy Story 4 is eveneens genomineerd voor Best Original Song. De andere genomineerden zijn (I’m Gonna) Love Me Again van Elton John en Bernie Taupin uit Rocketman, I’m Standing With You van Diane Warren uit de film Breakthrough, Into The Unknown van Kristin Anderson-Lopez en Robert Lopez uit Frozen 2 en ten slotte Stand Up van Joshua Brian Campbell en Cynthia Erivo uit Harriet.

Best Original Song
Randy Newman – I Can’t Let You Throw Yourself Away (Toy Story 4)
Elton John & Bernie Taupin – (I’m Gonna) Love Me Again (Rocketman) WINNAAR
Diane Warren – I’m Standing With You (Breakthrough)
Kristin Anderson-Lopez & Robert Lopez – Into The Unknown (Frozen 2)
Joshua Brian Campbell & Cynthia Erivo – Stand Up (Harriet)

De verwachtingen zijn alom dat Elton John & Bernie Taupin na hun Golden Globe ook de Oscar in de wacht zullen slepen.

Ten slotte Best Picture

Joker
Ford v Ferrari (Le Mans ’66)
Jojo Rabbit
1917
Little Women
Marriage Story
Once Upon A Time In Hollywood
Parasite WINNAAR
The Irishman

Op zondag 9 februari worden de Oscars uitgereikt. Wie denk jij dat er zal winnen dit jaar?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] van Cannes gewonnen. Bovendien is Parasite ook genomineerd voor ‘Best Picture’ bij de Oscars, welke op 9 februari worden […]

  2. […] Oscar winnaar voor The Grand Budapest Hotel en The Shape Of Water en is ook dit jaar (2020) weer genomineerd voor zijn score voor Little […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *