De muziek van: Wie Is De Mol 2019

Wie is de Mol, of WIDM, is een van de populairste programma’s op de Nederlandse tv, en voor muziek liefhebbers een ware verademing. De programma makers houden met hun muziek keuze rekening met zowel de recente trends en hits in de soundtrack wereld, als natuurlijk het best passende thema bij de beelden.

Op zaterdag 5 januari 2019 start het nieuwe seizoen van WIDM, met een nieuwe presentator: Rik van de Westelaken. Het speelveld van het alweer 19e seizoen is Colombia, met een deelnemersveld bestaande uit Evelien de Bruijn, Evi Hanssen, Jamie Trenité, Merel Westrik, Niels Littooij, Nikkie de Jager, Rick Paul van Mulligen, Robert van Beckhoven, Sarah Chronis en Sinan Can.

In de playlist De Muziek van Wie Is De Mol 2019 houdt Cellection Music je wekelijks op de hoogte van de muziek gebruikt in de aflevering van die week. Maar voordat het nieuwe seizoen begint een terugblik op de muziek van WIDM in het verleden. Welke muziek wordt er elk seizoen gebruikt?

Thema

Elke aflevering begint met het thema nummer. Dit is zoals bij veel programma’s wel het geval is, geen ‘custom made’ thema nummer maar er is gekozen voor een bestaand nummer. Namelijk Oratio van Ugo Ferrel. Het thema dat gebruikt wordt is te horen vanaf 0:58 in de player hieronder.

De reden dat er voor een bestaand thema is gekozen en niet voor een compleet nieuw thema is gekozen is best grappig. De samenstellers van het programma dachten niet dat het programma lang op de buis zou zijn. Het volledige verhaal van de man die het thema heeft gekozen, Edwin Gitsels, is te lezen op de site van De La Garde.

Opening van de aflevering

In de eerste afleveringen van een nieuw seizoen hoor je vaak een track van Godzilla uit 1998. De muziek van David Arnold is mysterieus en past perfect. In de seizoenen 2017 en 2018 werd deze track niet wekelijks gebruikt en werd er vaker gebruik gemaakt van muziek die passend was bij de gebruikte score in de rest van de aflevering. Desalniettemin wordt de track nog wel gebruikt in sommige afleveringen en roept het een onmiskenbaar WIDM gevoel op.

Previews

Aan het einde van elke aflevering, en ook de commercial teasers op NPO1, wordt er in de vooruitblikken de muziek van Marco Beltrami gebruikt uit de film iRobot uit 2004.

De Test

Tijdens de test wordt er vaak gebruik gemaakt van de muziek uit The Bone Collector, namelijk The Final Confrontation door Craig Armstrong.

Executie

Tijdens de executie hoor je spannende muziek uit allerhande films. In de eerste tien seizoenen was dit altijd Gehn Speaks van Robyn Miller uit de game Riven.

Later is er gekozen voor The Fallen’s Arrival uit de film Transformers Revenge Of The Fallen, door Steve Jablonsky. De start van de track zal veel luisteraars het gevoel geven dat er zojuist een rood scherm is geweest en dat Art (vanaf 2019 dus Rik) afscheid neemt van de kandidaat.

Voor de doorgewinterde luisteraar was er voorheen ook vaak te horen wanneer het rode scherm kwam. Hoe? Dan hoorde je een piepklein stukje uit de track Their War Here van Hans Zimmer en Junkie XL uit Batman v Superman: Dawn Of Justice. Spot jij het?

Aftiteling

Na de executie en tijdens het slotwoord hoor je de track New York City uit de film The Bone Collector. De score van Craig Armstrong roept een ongekende spanning op en heeft het ultieme WIDM gevoel. Tegenwoordig wordt deze track nog regelmatig gebruikt maar niet wekelijks, soms wordt er ook gekozen om The Fallen’s Arrival door te trekken.

Mis jij nog tracks die veel gebruikt worden bij vaste momenten? Laat het me weten in de comments!

Wil je alvast de meest gebruikte tracks van seizoen 2018 terug luisteren? Volg dan de playlist op Spotify en na de aflevering op 5 januari wordt de playlist automatisch geupdatet met de muziek van die aflevering!

Volg en luister De muziek van Wie is de Mol 2019

21 gedachten over “De muziek van: Wie Is De Mol 2019

 1. LS,

  Bij aflevering 3 van dit seizoen werd er tijdens het balconspel een soort klassieke muziek gespeeld.
  Ik zou zo graag weten welke muziek dit was want het was erg mooi.

  Hoop dat je het kan vinden,
  Alvast bedankt,
  Pieter

  1. Hi Pieter,

   Ik denk dat je het over aflevering 4 hebt, met het spel waar de kandidaten hun balkon moeten vinden.
   Hier is verschillende soorten muziek gebruikt in een montage:

   Er wordt begonnen met ‘Sand Dunes’ van Alex Heffes uit de documentaire Earth; One Amazing Day. Andere nummers van dezelfde documentaire die gebruikt worden zijn ‘Waltz of the Flowers’, ‘Brown Bears’, ‘Racket Tailed Hummingbird’ en ‘Bioluminescence’.

   Vervolgens hoor je ‘Dos En La Furgoneta’ van Alberto Iglesias uit de film Volver. Ook hiervan worden vervolgens meer nummers gebruikt; ‘Las Vecinas’, ‘Las Vecinas, Variacion’, ‘Titulos’ en ‘La Bicicleta Estatica’.

   Hopelijk zit het nummer wat je zoekt hierbij! Zo niet, laat het even weten dan zoeken we verder 😉

   Groeten,
   Celwin

   1. Beste Celwin,

    In aflevering 5 van afgelopen week komt tussen de 31e en 33e minuut een mooi klassiek nummer voorbij waarvan ik geen idee heb wat de titel is.
    Ik hoop dat jij mij verder kan helpen :).

    Alvast bedankt!
    Groetjes, Irene

    1. Hi Irene,

     Dank voor je bericht! 🙂
     Het nummer wat je daar hoor is inderdaad een prachtig nummer.
     De titel is Arrival Of The Birds en is afkomstig uit de documentaire The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos, van The Cinematic Orchestra.

     Je kunt het nummer hier vinden op Spotify: https://open.spotify.com/track/1xRCmlU2GyzGem2vw4glxK?si=f0ne7qp7ReaRDjGKQcSyIA.

     Als ik mag adviseren; luister het hele album! Echt prachtig 😉

     Veel plezier!

  1. Hey Celwin,
   Gisteravond aflevering 8, de halve finale. Ik werd in het begin, na de terugblIk en de titelzong een prachtig stuk gespeeld. Heel even maar, vlak voor je Niels en Sinan aan het ontbijt zag. Weet jij wat ik daar hoorde?

   Groetjes Jeannet

   1. Hi Jeannet,

    Bedankt voor je vraag! Het stuk dat waar je het over hebt is inderdaad erg mooi.

    Het is van Ryuichi Sakamoto, een Japanse componist. Het originele stuk heet “Bibo No Aozora” en is gemaakt in 1996.

    Het stuk dat gebruikt is in de aflevering heet echter “Bibo No Aozora / 04”, een iets andere versie waar de focus iets meer op de violen ligt, en is afkomstig uit de film Babel: https://open.spotify.com/track/62C2xp8hnoWhTfklORPbOm?si=U0P94kQjSgiH9nz5ehqdCg

    Veel luister plezier!

    Groeten,
    Celwin

 2. Zojuist in aflevering 6 bij de tuktuk opdracht hoorde ik een liedje dat ik 100% weten ergens van ken… deed me erg denken aan Disney, maar weet dat niet 100% zeker. Was op het eind van ronde 2.

  Help me out pls…

 3. Hallo!

  Het moment dat de bananen worden binnen gehesen in aflevering 7 begint een liedje waarvan ik zWEER dat ik dit eerder heb gehoord. Het is die dramatische trompet ofzo,, hoe heet dit stuk?

  Dankjewel voor deze geweldige playlist,

  Lotte

 4. Hi Celwin,

  Wat een toplijst!

  Ik kan het klassieke strijkerstuk dat na het spel met de drone en de kapers gespeeld wordt in aflevering 8 niet plaatsen. Shazaam komt er ook niet uit, heb jij wel een idee? Alvast bedankt!

  René

  1. Hi René,

   Dank voor de complimenten! 🙂 Leuk om te horen.

   Tijdens het spel met de drone en kapers hoor je meerdere stukken, dus ik weet niet precies welke je bedoeld.
   Ik denk persoonlijk dat je “Escape” van Junkie XL uit Mad Max: Fury Road zoekt, waar hele duidelijke strijkers in zitten.

   Verder hoor je nog meer muziek:
   Het spel begint met “Patrick Returns To Onslow Club” van Hauscka, uit Patrick Melrose.
   Dit hoor je tijdens de drone beelden van de natuur en omgeving van de opdracht.

   Hierna gaat de muziek over in een mix van muziek uit All The Money In The World (Police Raid van Daniel Pemberton), Tomb Raider (What Lies Underneath Yamatai, The Bag van Junkie XL), Mad Max: Fury Road (Escape, The Bog, Spikey Cars, Storm Is Coming, Water, Immortan’s Citadel, My Name Is Max van Junkie XL), Deadpool 2 (The Name Is Cable, Make The Whole Word Our B****, Knock Knock, Maximum Effort van Tyler Bates), Hostiles (River Crossing van Max Richter).

   Een flinke lijst aan tracks dus! Zit degene die je zoekt er tussen? 😉

   Groeten,
   Celwin

   1. Ja! Gevonden!

    Het was My Name Is Max van Tom Holkenborg. Ik had hem zo een twee drie niet herkend omdat in je lijst de Extended Version staat en volgens mij is de originele versie gebruikt.

    Maar super bedankt! Blij mee!

 5. Hey Celvin,

  Misschien dat deze vraag al eens langs is geweest, maar hoe komt het dat de tracklist steeds korter wordt? vorige keer dat ik keek stonden er nog 59 nummers in, nu nog 53. Mobula Rays – Blue Planet en River Somewhere (Pt. 2) – Remy Van Kesteren ontbreken sowieso zo uit mijn hoofd. Maar het zijn er dus nog meer.

  Alvast bedank!

  Gr. Theo

  1. Hi Theo,

   Dat is omdat ik per week de aflevering van die week erin plaats en geen oude afleveringen. De ene aflevering worden er meer tracks gebruikt dan de andere, vandaar dat de playlist soms korter is.

   Hopelijk beantwoord dat je vraag. Welke track sprong er voor jou uit in aflevering 9?

   Groeten,
   Celwin

 6. Hey Celwin,

  Super dat je deze lijst maakt!

  Ik heb een vraagje. In aflevering 3 als Robèrt en Nikkie als enige nog op de flat hun scherm niet te zien hebben gekregen. Welke muziek wordt daar op de achtergrond gespeeld. Dit is de laatste minuut van die aflevering

  Alvast Bedankt!

  Layson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *