Het ziet er naar uit dat Marvel niet tevreden was over de score van Alexandre Desplat voor Black Widow. De film zou eind april 2020 uitkomen maar door de wereldwijde Corona pandemie is de release ‘on hold’ gezet zoals het heet. Marvel gebruikt deze tijd om te wisselen van componist, Desplat wordt vervangen door Lorne Balfe. Balfe gooit momenteel hoge ogen met zijn muziek voor His Dark Materials, Bad Boys For Life en eerder met Mission: Impossible – Fallout. Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht door Marvel of Disney.

Deze shift in componist gebeurd vaker (eerder verving Hans Zimmer Dan Romer als componist voor James Bond), maar meestal niet zó laat in het post-productie proces. Marvel grijpt de vertraging in release dus aan om de film te perfectioneren, en daar hoort in hun ogen kennelijk een nieuwe componist bij.

Voor Balfe is het niet de eerste keer dat hij werk levert voor de Marvel Cinematic Universe. Eerder schreef hij aanvullende muziek voor Ramin Djawadi’s score voor Iron Man (2008). De Schotse componist is het bekendst voor zijn werk voor Mission: Impossible – Fall Out, Bad Boys for Life, His Dark Materials, The LEGO Batman Movie, 12 Strong en 6 Underground. Balfe heeft veelvuldig samen gewerkt met Hans Zimmer, onder andere aan The Dark Knight, Inception en meer. Hij is geen vreemde wat betreft superhelden dus.

Voor fans van Desplat is dit geen leuk nieuws. De Oscar winnende componist, die dit jaar zijn 11e nominatie ontving voor zijn werk aan Little Women, werd eerder door Disney aan de kant gezet toen Michael Giacchino hem verving voor Star Wars: Rogue One.

Bron: Film Music Reporter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *