De IJslandse Hildur Guðnadóttir blijft het award seizoen van 2020 domineren. Na haar winst bij de Golden Globes voor haar Joker score, en haar nominaties bij de BAFTA’s & Oscars won ze op zondag 26 januari 2020 de Grammy Award voor haar score voor de tv serie Chernobyl.

De Grammy’s zijn dé muziekprijzen van de Verenigde Staten, met talloze categorieën. Werkelijk alles in de muziek gaat tijdens de Grammy’s onder de loep, tot aan de ‘bedankt’ teksten in CD boekjes aan toe.

Voor de categorie Score For Visual Media waren naast Guðnadóttir voor Chernobyl ook Alan Silvestri (Avengers: Endgame), Ramin Djawadi (Game Of Thrones Seizoen 8), Hans Zimmer (The Lion King) en Marc Shaiman (Mary Poppins Returns) genomineerd.

Andere winnaars bij de Grammy’s waren Lady Gaga & Bradley Cooper. Zij wonnen de Grammy voor Best Song Written for Visual Media met ‘I’ll Never Love Again’ uit A Star Is Born. In de categorie Compilation Soundtrack for Visual Media wonnen Gaga & Cooper eveneens voor A Star Is Born. De Grammy voor Instrumental Composition ging dit keer naar John Williams voor zijn werk voor de nieuwe Disney Park attractie Star Wars: Galaxy’s Edge.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] eerder de Emmy & Grammy voor Chernobyl, en Golden Globe & BAFTA voor JOKER te hebben gewonnen, heeft Hildur […]

  2. […] is ze weer! Na haar Golden Globe & Critics’ Choice Awards voor JOKER en Grammy voor Chernobyl heeft Hildur Guðnadóttir dit weekend de BAFTA gewonnen voor haar muziek voor JOKER, in de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *