Na eerder de Emmy & Grammy voor Chernobyl, en Golden Globe & BAFTA voor JOKER te hebben gewonnen, heeft Hildur Guðnadóttir haar Award seizoen voltooid met de Oscar (Academy Award) voor JOKER.

De IJslandse componiste heeft het Award seizoen van 2020 gedomineerd met haar scores voor Chernobyl en JOKER in zowel de tv- als film categorieën. Ze is tevens de eerste vrouw in 23 jaar die de Oscar voor Best Original Music weet te winnen, de laatste vrouw die dit lukte was Anne Dudley met haar score voor The Full Monty.

Guðnadóttir sloot haar speech af met bemoedigende woorden naar vrouwen wereldwijd; “Aan alle meisjes, alle vrouwen, alle moeders en alle dochters die de muziek in zich horen, laat je horen. We moeten jullie stemmen horen.”

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De IJslandse componiste Hildur Guðnadóttir, van origine een cellist, schreef begin 2020 furore door haar ‘clean sweap’ tijdens het awards seizoen. Ze won alle awards voor zowel TV (Chernobyl) als film (JOKER), waaronder dus de Golden Globe, BAFTA en Oscar. […]

  2. […] Onlangs zijn de Oscars uitgereikt, waar ene mevrouw Hildur Guðnadóttir heeft gewonnen. Wat een naam […]

  3. […] voor zowel andere genomineerden als winnaars hebben gekozen dan de Golden Globes, BAFTA’s en Oscars van dit jaar. Daarnaast is het beeld van de vereniging vele malen breder dan bij de bekende awards, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *