Het Amerikaanse Variety weet vandaag te melden dat Hans Zimmer de nieuwe composer voor de 25e James Bond film ‘No Time To Die’ is. Hij vervangt componist Dan Romer.

Zimmer, bekend van o.a. Gladiator, Inception en The Da Vinci Code, is reeds aan het werk met de score voor ‘No Time To Die’, de 25e film in de 007 franchise waarin Daniel Craig voor het laatste de iconische spion zal vertolken. Het is voor het eerst in de 58 jarige geschiedenis van de Britse spion dat de componist vervangen wordt.

Er wordt gemeld dat ‘creatieve verschillen’ de reden zijn voor de scheiding tussen Romer en EON Productions, het productie huis waar alle Bond films gemaakt zijn. Creatieve verschillen betekent doorgaans dat de regisseur, in dit geval Cary Fukunaga, de score van de componist niet goed genoeg vond. Fukunaga en Romer hadden eerder samen gewerkt voor ‘Beats Of No Nation’ en de Netflix serie ‘Maniac’.

Gezien de ultra korte deadline van Zimmer, die ook werkt aan Wonder Woman 1984 en Dune, is de kans zeer groot dat hij samen zal werken met de voor hem bekende componisten zoals Benjamin Wallfisch (waarmee hij eerder samenwerkte voor ‘Dunkirk’) en Lorne Balfe (wie vorig jaar de film ‘Ad Astra’ nog heeft gered). ‘No Time To Die’ zal uitkomen op 10 april, wat betekent dat de score mid februari klaar en opgenomen moet zijn.

Het is nog niet bekend wie de beroemde titelsong voor de nieuwe Bond op zal namen, na ‘Skyfall’ van Adele en ‘Spectre’ van Sam Smith, welke beide met de Oscar voor Best Song naar huis gingen.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Time To Die’ zou schrijven met haar broer. Het nieuws kwam vier dagen na de bekendmaking van Hans Zimmer als de componist voor de 25e film in de […]

  2. […] dagen na het nieuws dat Hans Zimmer de score voor de nieuwe Bond film ‘No Time To Die’ zal overnemen van Dan Rom…, komt vandaag het bericht dat popsensatie Billie Eilish de iconische theme song voor de film voor […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *