Het WK Voetbal, dat elke vier jaar gespeeld wordt, is het best bekeken sport evenement ter wereld. Vaak zelfs nog beter bekeken dan de Olympische Spelen. Wereldwijd kijken er miljoenen mensen naar de wedstrijden, aantallen die hoe langer het toernooi duurt alleen maar verder toenemen, en ook de stadions zijn altijd goed gevuld met de fans die van ver komen om hun teams aan te moedigen. Muziek is een integraal deel van de sfeer beleving in de stadions, alsmede op tv. Tijd om een kijkje te nemen in de muziek die op het WK Voetbal in Rusland in de stadions wordt gedraaid.

Vanaf het moment dat de spelers het veld betreden is er een vaste selectie aan muziek die gedraaid wordt om de sfeer te zetten in het stadion. Te beginnen met een alom bekende rock track van The White Stripes, welke tegenwoordig in veel stadions te horen is (ook buiten het WK). Dit is uiteraard “Seven Nation Army“, welke op het WK wordt gedraaid zodra de teams het veld op komen maar ook als goal song wordt gebruikt. “Seven Nation Army” is in 2003 uitgekomen op XL Records / Third Man Records.

Vervolgens is het tijd voor de volksliederen van de landen die spelen, waarna de opstellingen worden voorgelezen in het stadion. Als achtergrond muziek wordt hierbij gebruik gemaakt van de Tiesto & The Chainsmokers collab “Split (Only U)“, in 2015 uitgekomen op Tiesto’s eigen label Musical Freedom (vlak voor de grote doorbraak van The Chainsmokers).

Gelijk na de wedstrijd volgt het officiële thema nummer van het WK; een samenwerking tussen Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi genaamd “Live It Up“. De track is uitgebracht op Sony.

Mis je nog een track die in het lijstje thuis hoort? Laat het weten in de comments hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *