The Crimson Wing

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 9 april 2020

The Cinematic Orchestra – The Crimson Wing: Mystery Of The Flamingos

The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos is een Brits-Amerikaanse natuur documentaire over de grote samenkomst van de kleine flamingo, welke jaarlijks gebeurd bij het Natron Meer in Tanzania en aan de zout vlaktes van de Afrikaanse Rift vallei. Het was de eerste film onder het Disney Nature label.

De documentaire vangt het leven van de kleine flamingo prachtig op beeld, en onthuld de paar- en opvoedingsmethode van de vogels. Na gepaard te hebben op een gigantische zout vlakte, broeden de flamingos hun kuikens uit. De kuikens moeten snel leren te overleven en groeien op in een extreme en gevaarlijke omgeving. Gedurende hun toch komen zij Maraboe Ooievaars tegen die de kleine kuikens en nog niet uitgebroede eieren in het vizier hebben, maar ook een hyena die de volwassen nauwkeurig volgt is een groot gevaar voor de vogels.

De soundtrack van de documentaire komt van de Britse groep The Cinematic Orchestra. De soundtrack wist uiteindelijk de award voor beste originele muziek te winnen bij het Jackson Hole Wildlife Film Festival op 1 oktober 2009. En terecht..

Hoewel het album maar 12 nummers bevat, zijn het stuk voor stuk kleine kunstwerkjes van filmmuziek. Het absolute hoogtepunt zijn The Arrival Of The Birds en Transformation, die later ook nog gebruikt zijn in The Theory Of Everything (de film over het leven van Stephen Hawking). Voor de écht oplettende luisteraar: je kunt The Arrival Of The Birds ook kennen van een reclame voor Acqua di Gioia, een luchtje van Giorgio Armani, uit 2012.

Een prachtige score, voor hopelijk een prachtige dag.

Tip: Heb je Disney+? Dan kun je de documentaire kijken!

Enjoy,

Celwin