Marc Streitenfeld - Robin Hood

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 6 mei 2020

Marc Streitenfeld – Robin Hood

Robin Hood ging op 13 mei 2010 in Nederland in première. De film is geregisseerd door Ridley Scott met Russell Crowe in de hoofdrol. De oorspronkelijke titel zou Nottingham luiden, maar door scriptproblemen werd de titel Robin Hood aangenomen. De film, waarmee het Filmfestival van Cannes van 2010 werd geopend, baseert zich op het begin van de legende van Robin Hood.

De plot van het verhaal zou draaien rond de liefdesdriehoek tussen Robin Hood, Lady Marian en de sheriff van Nottingham. Dit keer zou de sheriff van Nottingham in een wat minder kwaad daglicht worden gebracht en meer als hoofdpersoon naar voren worden geschoven, en worden de meer donkere kanten van Robin Hood oftewel Robin van Loxley belicht. Dit was oorspronkelijk het verhaal voordat de film in productie zou gaan. Russel Crowe kon zich telkens niet echt vinden in het script waardoor het filmen steeds meer vertragingen opliep.

Hoewel de film met gemengde reviews werd ontvangen, is de score een van mijn persoonlijke favorieten van dat jaar. De film kon de hoge verwachtingen (het dream team van Gladiator heeft de film immers gemaakt) niet waarmaken, en heeft het niet goed gedaan aan de box office helaas.

De muziek van Marc Streitenfeld is heerlijk melodieus en melangolisch naar de oudere tijden. Streitenfeld, bekend van o.a. American Gangster, Prometheus en Body Of Lies (allen Ridley Scott films) gebruikt het orkest op sublieme wijze, ik ben persoonlijk dan ook een groot fan van dergelijke melodieuze scores als Robin Hood. Walter’s Burial is het hoogtepunt voor mij, met een prachtige viool solo in combinatie met subtiele zang.

Enjoy,

Celwin