Eddie Vedder - Into The Wild

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 5 april 2020

Eddie Vedder – Into The Wild

Deze zondag heeft mooie temperaturen in het vooruitzicht voor ons allemaal, dus bij velen zal de barbecue aangeslingerd worden… en terecht! Wat past daar beter bij dan de heerlijke score van Eddie Vedder (van Pearl Jam) voor ‘Into the Wild’. Zijn lekkere stem, mooie nummers en lekkere acoustische gitaar. Kom maar op met die BBQ.

‘Into the Wild’ is een film uit 2007, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Chris McCandless. De film werd geregisseerd door Sean Penn, die ook het scenario schreef. ‘Into the Wild’ ging in première tijdens de tweede editie van het Internationaal filmfestival van Rome en ging in première voor het grote publiek op 19 oktober 2007.

De film werd goed ontvangen door recensenten en werd genomineerd voor twee Oscars, die voor beste mannelijke bijrol (Hal Holbrook) en beste filmmontage. Meer dan tien prijzen werden de productie daadwerkelijk toegekend, waaronder een Golden Globe voor het lied Guaranteed door Eddie Vedder en een National Board of Review Award voor de hoofdrol van Hirsch.

Regisseur Sean Penn zorgde er persoonlijk voor dat Vedder de soundtrack van de film produceerde. Eerder had Vedder met twee nummers al bijgedragen aan de soundtrack van de film ‘Dead Man Walking’ en de film ‘I Am Sam’. Voor de film ‘I Am Sam’ nam Vedder een cover op van het Beatles-nummer ‘You’ve Got to Hide Your Love Away’.

De soundtrack van ‘Into the Wild’ kwam in de Billboard 200 binnen op nr. 11 en verkocht 39.000 exemplaren in de eerste week. ‘Hard Sun’ is een cover van Gordon Peterson, die het het opnam onder de naam Indio op het album ‘Big Harvest’. Vedder kreeg hierbij vocale ondersteuning van Corin Tucker. ‘Society’ is een nummer van Jerry Hannan.

Vedder ondersteunde de soundtrack met zijn eerste solo-tour die in april 2008 begon. De tien concerten in april vielen onder de “April Fools Tour” met focus op het westen van de Verenigde Staten. Het tweede gedeelte van de tour begon in augustus 2008 in Boston en bestond uit veertien concerten.

De ideale soundtrack voor de Sunday BBQ die vandaag bij velen op het programma staat…

Enjoy,

Celwin