Jeff Russo - Star Trek: Picard Season 1

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 4 april 2020

Jeff Russo – Star Trek: Picard Season 1

Voor deze mooie lentedag heb ik gekozen voor de muziek van het eerste seizoen van de Star Trek serie Picard. Een werkelijk prachtige score van Jeff Russo, bekend van o.a. Fargo, The Umbrella Academy en nog veel meer Star Trek series.

Star Trek: Picard is een serie van CBS All Access, de streaming dienst van CBS. Het is de achtste serie in de Star Trek franchise en draait om het (bij fans geliefde) personage van Jean-Luc Picard, gespeeld door sir Patrick Stewart. De serie speelt zich af aan het eind van de 24e eeuw, 20 jaar na de gebeurtenissen van Star Trek: Nemesis. Het verhaal focust op het effect van de verwoesting van de android commandant Data, welke plaatsvond in de climax van Nemesis, en de verwoesting van de planeet Romulus, welke plaatsvond in de Star Trek film uit 2009 van J.J. Abrams.

De muziek komt van de hand van Jeff Russo, die o.a. ook Star Trek: Discovery heeft gescored. Het digitale album kwam uit op 23 januari 2020 met muziek uit de eerste helft van het seizoen. Op vrijdag 3 april is het tweede album met muziek van de volledige serie uitgebracht, en dat album is de soundtrack voor vandaag.

Russo weet een heerlijke moderne score neer te zetten, welke perfect past bij de serie maar ook de nostalgische Star Trek fans zal behagen. Raffi Decides To Join zal veel die-hard Trekkies blij stemmen! Het algemene introductie thema van de serie zet een perfecte sfeer neer voor een serie vol science fiction, perfect om bij weg te dromen op deze zaterdag.

Enjoy,

Celwin