Trevor Morris - Michiel de Ruyter

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 31 maart 2020

Trevor Morris – Michiel de Ruyter

Voor de soundtrack van vandaag blijven we wederom in Nederland. Michiel de Ruyter is een Nederlandse film uit 2015 met hoofdrollen voor Frank Lammers, Barry Atsma, Sanne Langelaar, Egbert Jan Weber & meer bekende Nederlandse namen. De film van regisseur Roel Reiné is een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt, met een budget van ruim 8 miljoen euro.

In de Gouden Eeuw is Nederland zeer welvarend en een grootmacht op zee. Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als diens opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën de Engelsen te verslaan. In de Republiek is echter een interne machtsstrijd losgebroken tussen enerzijds de republikeinen met als aanvoerder raadspensionaris Johan de Witt en anderzijds de Orangisten die het stadhouderschap in ere willen herstellen en prins Willem III op de troon willen plaatsen. Als De Witt in 1672 wordt vermoord en Willem III als stadhouder is geïnstalleerd, wordt De Ruyter op een onmogelijke missie gestuurd.

De muziek van de film komt van de Canadese componist Trevor Morris, ook bekend van Immortals, Olympus Has Fallen en Vikings, die meerdere keren heeft samengewerkt met Roel Reiné voor o.a. Redbad. Voor de muziek van Michiel de Ruyter valt Morris terug op een bekend en groots orkestraal geluid. De score heeft een aantal thema’s, waarvan Michiel’s Commissioning mijn persoonlijke favoriet is met zijn grootste strijkers, blazers en koor.

Enjoy,

Celwin