Lorne Balfe - Mission Impossible: Fallout

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 30 april 2020

Lorne Balfe – Mission Impossible: Fallout

Mission: Impossible – Fallout is de zesde in de reeks films gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, telkens met Tom Cruise in de hoofdrol. Wanneer een IMF-missie misloopt waardoor de misdadiger Solomon Lane kan ontsnappen, wordt de wereld geconfronteerd met ernstige bedreigingen. Terwijl Ethan Hunt het op zich neemt om zijn oorspronkelijke missie tot een goed einde te brengen, begint de CIA zijn loyaliteit en zijn motieven in twijfel te trekken. Voor Hunt en zijn team begint een race tegen de tijd, opgejaagd door huurmoordenaars en voormalige bondgenoten terwijl ze een wereldwijde catastrofe proberen te voorkomen.

De score van de film komt van de hand van Lorne Balfe, een van mijn persoonlijk favoriete componisten van het moment. In april 2018 werd door regisseur Christopher McQuarrie bevestigd dat Balfe het stokje over zou nemen van Joe Kraemer, die Mission Impossible: Rogue Nation had gescored.

De score wordt door velen geprezen als een epische en inspirerende score met krachtige thema’s, welke perfect in balans zijn met de wat meer sentimentele thema’s. Door sommigen werd de score afgeschreven echter als te ‘Nolan-esque’, verwijzend naar de score van Hans Zimmer voor bijvoorbeeld The Dark Knight Rises van regisseur Christopher Nolan. Op zich niet gek, gezien Lorne Balfe ook aan die score heeft meegewerkt als producer voor Hans Zimmer.

Persoonlijk vind ik Fallout een heerlijke, echte actie score. Veel ritme, percussie, dreigende staccato’s van strijkers en uiteraard het iconische Mission Impossible thema op wellicht wel de dikste manier ooit tot uiting gebracht door Balfe in het titel nummer ‘Fallout’. Lage strijkers, maar de bekende drums eronder en vervolgens alles uit de kast zoals we Mission Impossible kennen.

Enjoy,

Celwin