Our Planet

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 3 april 2020

Steven Price – Our Planet

Steven Price is een Britse componist die voor zijn score van Gravity in 2014 de Oscar voor Best Score won. Zijn passie voor muziek begon toen hij vijf jaar oud was en al gitaar speelde. Na zijn studie aan de universiteit van Cambridge werkte hij in een studio, waar hij gitaar solist was bij het London Symphony Orchestra. Als programmeur en arrangeur werkte hij al aan films als The League Of Extraordinary Gentlemen en Around The World In 80 Days, voor hij ontdekt werd en zelf muziek mocht gaan schrijven voor de film Around The Block.

Na zijn werk voor o.a. The World’s End, Gravity, Fury, Suicide Squad en Baby Driver werd Price verzocht de muziek te schrijven voor de nieuwe Netflix documentaire serie Our Planet. Deze documentaire, van de makers van o.a. Planet Earth, Blue Planet en ook The Hunt, waar Price al met ze samenwerkte, laat de natuur van onze planeet zien en de staat waar het momenteel in verkeerd. De score van Our Planet was een thuiswedstrijd voor Price…

Meer over de werkwijze aan Our Planet en een specifieke scene, hoor je in de reportage die ik daarover heb gemaakt.

Our Planet is een werkelijk prachtige score vol met emotie, actie en vrolijkheid. Een perfecte score voor een mooie lentedag!

Enjoy,

Celwin