Planet Earth 2

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 29 maart 2020

Hans Zimmer, Jacob Shea & Jasha Klebe – Planet Earth II

Deze zondag verdient een prachtige en uitgebreide score, om eens goed bij te relaxen en van te genieten. Daarom heb ik gekozen voor de score van Planet Earth II. Een tweede reeks van de documentaire serie van BBC & David Attenborough over de natuur op onze planeet. Het eerste deel kwam uit in 2006, en 10 jaar later vonden de makers het gezien de grote veranderingen in onze natuur tijd voor een tweede deel.

Nadat George Fenton voor het eerste deel de muziek had verzorgd, hebben de makers dit keer gekozen voor Hans Zimmer. Gezien zijn gigantisch drukke schema stelde Zimmer zelf voor om zijn collectief de muziek te laten verzorgen, Bleeding Fingers Music. Het collectief bestaat uit o.a. Jacob Shea, Christian Lundberg, Adam Schiff en meer.

Vanuit het collectief is er gekozen om Hans Zimmer het thema van de serie te laten schrijven, de Planet Earth II Suite, en Jacob Shea & Jasha Klebe de rest van de serie van muziek te laten voor zien. Het resultaat mag er wezen. Zimmer’s Suite trapt de soundtrack fantastisch af, en wordt opgevolgd door parels als Home to Dragons, Early Morning Frog, Peaks of North America en vele vele anderen.

De soundtrack van vandaag dus. Pak een relaxte stoel of maak een mooie wandeling door de natuur (let op je afstand, 1,5 meter!) en geniet van Planet Earth II.

Enjoy,

Celwin