Aaron Zigman - The Notebook

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 29 april 2020

Aaron Zigman – The Notebook

Vandaag, 29 april, is het mijn trouwdag. Dus de perfecte aangelegenheid om de soundtrack van mijn haar absolute favoriete film ooit als soundtrack van de dag te kiezen! Ze kijkt deze film werkelijk waar al-tijd, soms in 1 keer, soms in losse delen. De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Nicholas Sparks.

Het plot ontvouwt zich door middel van lange flashbacks: het verhaal, dat zich grotendeels in de jaren 40 afspeelt, wordt door de oude Noah aan zijn dement geworden vrouw Allie in een verzorgingstehuis verteld. Hij leest het haar voor uit een schriftje, over wat ze allemaal hebben meegemaakt in hun lange samenzijn.

De muziek van de film komt van de hand van Aaron Zigman, die naast film componist ook producer is voor vele hitalbums van o.a. Quincy Jones, Christina Aguilera, Phil Collins en Seal. The Notebook was pas de tweede film van Zigman, na John Q (eveneens geregisseerd door Nick Cassavetes). Zigman kenmerkt zijn carrière door vooral wat onbekendere en meer romantische films te componeren. Zijn muziek voor The Ugly Truth is veel gebruikt in het laatste seizoen van Wie Is De Mol.

Dus, speciaal voor mijn vrouw is de Soundtrack van de The Notebook vandaag de Soundtrack van de Dag!

Enjoy,

Celwin