Daniel Pemberton - Molly's Game

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 28 maart 2020

Daniel Pemberton – Molly’s Game

Zaterdag, tijd om het huis schoon te maken, of de tuin op te ruimen. En ik heb de perfecte score om je daarbij te vergezellen: Molly’s Game van Daniel Pemberton.

Molly’s Game is een Amerikaanse dramafilm uit 2017 en tevens het regiedebuut van Aaron Sorkin. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Molly Bloom. De hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Chastain, Idris Elba en Michael Cera. Molly is een getalenteerde skister die in Los Angeles terechtkomt in het winstgevende pokermilieu. Als de gastvrouw van pokerwedstrijden voor steenrijke zakenmannen en acteurs verdient ze grote sommen geld. Molly leeft in een wereld vol luxe en aanzien, tot de FBI besluit om de exclusieve wedstrijden te onderzoeken.

De muziek voor de film komt dus van Daniel Pemberton, een Britse componist. Pemberton begon zijn carrière in 1994 met het uitbrengen van zijn eerste album Bedroom bestaande uit elektronische muziek. Daarna was hij actief met het schrijven van de muziek voor televisieproducties, waaronder vele documentaires en de Britse sitcom Peep Show.

Pemberton ontving in 2014 voor ‘ontdekking van het jaar’ een World Soundtrack Award en in 2016 een nominatie voor ‘filmcomponist van het jaar’. Ook werd hij driemaal genomineerd voor een Golden Globe. In 2016 met de film ‘Steve Jobs’ voor beste filmmuziek, in 2017 met de film ‘Gold’ voor beste filmsong (‘Gold’), die hij samen schreef met Stephen Gaghan, Danger Mouse en Iggy Pop en in 2020 met de film ‘Motherless Brooklyn’ voor beste filmmuziek.

De muziek voor Molly’s Game is een heerlijke soundtrack vol met typische Pemberton jazzy geluiden, veel gitaar en drumwerk en zorgt voor een heerlijke atmosfeer. Perfect als soundtrack voor een goede schoonmaaksessie!

Enjoy,

Celwin