Ramin Djawadi - Westworld

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 26 maart 2020

Ramin Djawadi – Westworld Season 1

Momenteel is HBO het derde seizoen van Westworld aan het uitzenden (te zien via Ziggo Movies & Series XL hier in Nederland), en ben ik met mijn vrouw, die het nog niet gezien had, bijna klaar met seizoen 1. Tijdens het kijken besefte ik me maar weer eens wat een ongelofelijke dikke soundtrack de serie toch heeft, uit de handen van Ramin Djawadi.

Ramin Djawadi is een in Duitsland geboren componist die de muziek heeft verzorgd voor onder andere de eerste Iron Man film, Prison Break maar het bekendst is geworden dankzij zijn Award winnende muziek voor de HBO serie Game Of Thrones. Na het succes van GoT werd Djawadi ook gevraagd de muziek voor de nieuwe grote serie van het netwerk te maken: Westworld.

De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door androïden die ‘inwoners’ (of ‘hosts’) worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de goed betalende bezoekers, de gasten. De gasten kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de inwoners. Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende inwoners, die elk hun eigen verhaallijnen spelen.

Om de serie, en de gasten in het park, een echt western gevoel te geven is er gekozen voor muziek gespeeld door een oude piano. Deze muziek is veelal moderne muziek, in een oud jasje. Dit is in de serie zo gedaan zodat de gasten altijd weten in welke tijd ze zich bevinden, en zichzelf niet verliezen in het park (wat kan gebeuren zoals de mensen weten die de serie hebben gezien). Daaromheen zit een typische Ramin Djawadi score: veel moderne synthesizers, afgewisseld met grootse orkestrale stukken. Hoogtepunt van de score blijft toch wel de ‘Westworld-versies’ van bekende klassiekers als ‘Black Hole Sun’, ‘Paint It Black’ en ‘Back To Black’.

Waan je in de wereld van Westworld met deze Soundtrack van de Dag!

Enjoy,

Celwin