Daniel LK Caldwel - Prospect

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 25 maart 2020

Daniel L.K. Caldwell – Prospect

Onder het motto, zo snel kan het gaan. Deze score heb ik gisteren ontdekt via mijn Daily Mix op Spotify, welke op basis van je luister gedrag wordt samengesteld door Spotify’s algoritme. Normaliter hoor je dingen die je vaker luistert, maar soms ook eens een nieuwe parel zoals deze.

De eerste track die ik hoorde was de titeltrack Prospect, en ik was gelijk ‘hooked’. Het album werd met het bekende hartje opgeslagen in mijn Albums collectie en tijdens een frisse avondwandeling (met ruime afstand tussen de enkele mensen die ik tegen kwam, 1,5 meter mensen!) luisterde ik het hele album. De film ken ik niet, en de componist evenmin. Daarom vind ik het dan des te mooier als ik zo verrast wordt door een prachtige soundtrack als deze. Ik besloot wat meer informatie op te zoeken over Daniel L.K. Caldwell, wat lastiger is dan het lijkt. Op zijn Spotify pagina staat namelijk alleen dit enkele album, en zijn website voorziet ook niet van heel veel informatie.

Daniel Lawrence Kenji Caldwell is een componist uit Seattle, Washington in de VS. Hij is gespecialiseerd in het schrijven en componeren van muziek speciaal bedoeld voor commercials en films. Qua commercials heeft hij al heel veel gedaan, voor grote bedrijven zoals Microsoft, Intel, Burger King en Lego. Qua films nog niet zo veel, behalve een korte film over de Seattle Seahawks en Prospect.

Prospect is eerst uitgebracht als een korte film en daarna als een volledige film, beiden voorzien van muziek door Daniel. Het is een science fiction verhaal over een tiener meisje (Sophie Thatcher)) en haar vader (Pedro Pascal uit The Mandalorian), die reizen naar een verre buitenaardse maan met een contract op zak om edelstenen op te graven in het giftige bos van de maan. Hier wordt de vader gedreven door hebzucht en samen komen ze gevaarlijke wezens tegen in het bos.

De muziek neemt je compleet mee naar die andere wereld. Je waant je de gehele luistersessie op een buitenaardse planeet door het gebruik van bijzondere klanken, instrumenten en meeslepende melodieën. Iets dat we allemaal wel even kunnen gebruiken op dit moment, en daarom is Prospect mijn soundtrack van de dag!

Enjoy,

Celwin