Deadmau5 - Polar

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 25 april 2020

Deadmau5 – Polar

Polar is een neo-noir actie film gebaseerd op de webcomic (2012) van dezelfde naam. De film is geregisseerd door Jonas Akerlund, met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. De film draait om een ouder wordende huurmoordenaar die met pensioen gaat, maar zelf een doelwit wordt van zijn werkgever die zijn pensioen wilt innen. De film werd in januari 2019 uitgebracht als Netflix Original.

De muziek van de film komt van de Canadese dance producer Deadmau5, in het dagelijks leven bekend als Joel Zimmerman. De soundtrack kent het typische Deadmau5 geluid: veel synths, pads en mega dikke basslines. Voor de muziek van de film heeft Deadmau5 veel invloeden uit eerdere releases gehaald, en zelfs niet gereleased materiaal gebruikt voor in de soundtrack. Zo is Nosedive onder fans ook bekend als Rio, en Camilla als Suite 02.

Maar toch weet hij een compleet eigen belevingswereld te creëren die perfect past bij de brute actie van Polar. Wat dat betreft had Akerlund ook een schot in de roos door Deadmau5 te vragen voor de muziek, de eerste soundtrack die hij voor zijn rekening neemt overigens. De sfeer die Deadmau5 creëert zorgt ervoor dat je je waant in een zwart wit comic, precies wat Polar is.

Het hoogtepunt van de score, voor mij, is Midas Heel. Een actie track met prachtige pads met echt een mega dikke bassline (hard afspelen op een goed geluidssysteem), die later ook als Drama Free nog is uitgebracht als single met vocalen van Lights.

Een lekkere, dance gedreven, soundtrack van de dag voor deze zaterdag 25 april!

Enjoy,

Celwin