Hans Zimmer - Rush

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 24 maart 2020

Hans Zimmer – Rush

Hoewel volkomen begrijpelijk, balen wij Formule 1 fans ontzettend dat het seizoen 2020 op zijn vroegst zal starten in Canada (ten tijde van schrijven, wie weet wat er nog volgt). Daarom is de soundtrack van vandaag een heerlijke flashback naar de wereld van de Formule 1.

Rush is een film uit 2013 van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code, Apollo 13), en met hoofdrollen voor Chris Hemsworth (Thor) en Daniel Brühl (Inglorious Basterds). De film vertelt het verhaal van de rivaliteit tussen Niki Lauda (Brühl) en James Hunt (Hemsworth) in het seizoen 1976. Het seizoen waar Niki Lauda zijn ernstige ongeluk had en over een groot deel van zijn lichaam ernstige brandwonden op liep. De film is een must voor elke Formule 1 fan, maar ook voor niet F1 fans is het een heerlijke film om te kijken.

De muziek van de film komt van Hans Zimmer, waar ik niet verder over hoef uit te wijken lijkt me. Zimmer en Howard werkten ook samen voor de Robert Langdon trilogie (The Da Vinci Code, Angels & Demons, Inferno). De muziek is een heerlijke mix tussen typische Zimmer actie, mooie strijkers en 70’s rock  klassiekers. Het hele album luistert heerlijk weg, maar als je hem in de auto opzet zijn boetes voor eigen rekening. Het album culmineert in het ruim 6 minuten durende Lost But Won, wat op sommige punten wel iets weg heeft van de Transformers score van Steve Jablonsky uit 2007 (luister Arrival To Earth eens, en dan Lost But Won). Dat mag de pret echter niet drukken, dus vandaag is Rush mijn soundtrack van de dag!

Enjoy,

Celwin