Steven Price - Baby Driver

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 21 maart 2020

Steven Price – Baby Driver volume 2

Baby Driver is een film uit 2017 welke ontzettend lang in productie is geweest, ‘stuck in development hell’ noemen ze dat in Hollywood ook wel. De film is niet het mega succes geworden dat het had kunnen zijn, omdat hoofdrol speler Kevin Spacey ten tijde van de release verwikkeld raakte in zijn #MeToo schandaal. De film volgt het verhaal van de jonge Baby (Ansel Elgort), hij bestuurt vluchtauto’s voor criminelen. Vanwege een in zijn kindertijd ontstaan gehoorprobleem luistert hij tijdens het rijden naar muziek om zijn tinnitus weg te duwen. Als hij het meisje van zijn dromen ontmoet, serveerster Debora (Lily James), wil hij het rechte pad op gaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De film is een aaneenschakeling van actie, geweld en ongelofelijk vette muziek.

De muziek is samengesteld door Steven Price, die toen het project begon in 2008 erbij is gekomen in zijn rol als muziek editor. Later toen hij doorbrak als componist werd er besloten dat hij ook de muziek zou verzorgen voor de film. De muziekkeuze is werkelijk waar fantastisch, zeker gezien de film waar het hoofdpersonage Baby compleet gechoreografeerde scenes op de muziek heeft. En elke muziek nerd zal zich herkennen in de tekst te horen in het nummer ‘Candy From Baby’, waar de criminelen weg willen en Baby doodleuk zegt: ‘Wait wait wait, I gotta start this song over’.

De mix tussen filmscore en te gekke songs uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s en meer zorgt voor een perfecte score voor deze zaterdag!

Enjoy,

Celwin