John Powell - How To Train Your Dragon

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 21 april 2020

John Powell – How To Train Your Dragon

How To Train Your Dragon is een animatie film uit 2010, lichtelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijver Cressida Corwell. Het verhaal vindt plaats in een mytische Viking wereld, waar een jonge tiener genaamd Hiccup hoopt in de traditie van zijn volk te treden en een echte Dragon-Slayer te worden. Nadat hij zijn eerste draak vangt, en de mogelijkheid eindelijk geaccepteerd te worden door zijn volk, komt hij erachter dat hij de draak helemaal niet wilt doden en wordt hij er vrienden mee.

De film was een groot succes en werd door critici geprezen om zijn waanzinnige animatie, een script met verrassend veel diepgang en te gekke 3D scenes. De film werd tevens genomineerd voor de Oscar voor beste animatie film en beste muziek (!) maar wist deze nominaties niet te verzilveren. Aan de box office werd uiteindelijk net geen 500 miljoen dollar opgehaald, een groot succes dus en deel 2 en 3 werden snel ingepland.

De muziek, genomineerd voor een Oscar dus, is van de hand van John Powell, zijn zesde samenwerking met DreamWorks Animation na Kung Fu Panda (samen met Hans Zimmer). Powell combineert veel bombastisch koper, luide percussie en veel snaarinstrumenten met Schotse en Ierse tonen zoals onder andere de doedelzak. De IJslandse zanger Jónsi, van de band Sigur Ros, werd gevraagd de zang te verzorgen voor het nummer ‘Sticks & Stones’.

De score werd goed ontvangen door de film wereld, mede omdat deze je gelijk meezuigt in de wereld van de Vikingen. ‘This Is Berk’ en ‘Romantic’ Flight zijn twee absolute hoogtepunten van de score voor mij persoonlijk, en een perfecte reden om deze score de Soundtrack van de Dag te maken.

Enjoy,

Celwin