Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 20 maart 2020

Alan Silvestri – Avengers: Endgame

De perfecte soundtrack voor deze vrijdag, sluit je week af in ware superhelden stijl! Avengers: Endgame, het epische sluitstuk van de Infinity Saga van de Marvel Cinematic Universe, met de fantastische muziek van Alan Silvestri.

Van 2008 tot 2019 was Marvel bezig met een epische filmsaga die zijn weerga (vooralsnog) niet kent. Met de release van Iron Man (2008) werd het startschot gegeven voor een decennium aan films, muziek en ontelbare superhelden. En met groot succes. Wat heet zelfs… Endgame is de grootste film ooit aan de Box Office ($2.797.800.564 om precies te zijn) en de franchise heeft tot dusverre het duizelingwekkende bedrag van 22.5 miljard dollar binnen geharkt. Daarmee is het de grootste filmfranchise ooit, Star Wars volgt op de tweede plek met ‘slechts’ 9 miljard dollar.

De muziek van Endgame is, in mijn ogen, geweldig en een perfecte opvolger voor Infinity War, en een waardige afsluiter van de saga. Waar Silvestri in Infinity War, logischerwijs, kiest voor een donker geluid, gaat hij met Endgame een positievere kant op. De donkere tonen uit Infinity War zijn nog steeds hoorbaar en voelbaar in de eerste helft van de score, waar we onze helden zien worstelen met de gevolgen van ‘de snap’. Zodra het tijdreizen begint veranderd de muziek echter en gaan we een meer vrolijke kant op, een kant die hoop en vertrouwen biedt met ‘The How Works’ als lichtend startschot.

De ‘final battle’ is, eveneens logischerwijs, het stuk waar Silvestri alle registers open trekt. Vanaf ‘I Was Made For This’ is het aan, en vliegen we vol de actie in. Startend met een duister geluid met ‘Tres Amigos’ en ‘Worth It’, culminerend in ‘Portals’ wanneer alle Avengers samen komen. Het sluitstuk is eveneens aangrijpend en emotioneel. ‘The One’, ‘You Did Good’ en ‘The Real Hero’ bieden Tony Stark, maar ook Natasha Romanoff, een waardig afscheid van de MCU. Het afsluitende ‘Main On End’ is ronduit episch te noemen.

Bijna 2 uur aan geweldige muziek, dat is Avengers: Endgame geworden. Dat deze score niet is genomineerd voor een Oscar zal ik persoonlijk niet begrijpen, maar Soundtrack van de Dag is ‘ie wel!

Enjoy,

Celwin