Daft Punk - Tron Legacy

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 19 maart 2020

Daft Punk – Tron: Legacy

Al jaren was ik fan van Daft Punk dankzij hun legendarische dance tracks zoals Around The World, One More Time en later ook nog Get Lucky. Mijn filmmuziek hart begon dan ook sneller te kloppen toen in 2009 bekend werd dat het Franse duo de muziek zou gaan verzorgen voor de nieuwe Disney film Tron: Legacy. Later kreeg dit bericht nog een negatieve twist toen het gerucht ging dat ze de muziek samen met Hans Zimmer zouden doen, omdat het ‘Hollywood’ moest klinken.

Dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn, want ze kregen hulp van Joseph (Joe) Trapanese en niet van Zimmer. Deze hulp was echter bedoeld om de processen van het spotten, opnemen en arrangeren van de muziek in goede banen te leiden, en niet om de muziek ‘Hollywood’ te maken. De muziek die je te horen is in de film is 100% van Daft Punk. Deze score ben ik onlangs weer eens gaan luisteren nadat er muziek van te horen was in seizoen 20 van Wie Is De Mol.

Het is een echte film soundtrack die de beelden (die overigens prachtig zijn) van de film perfect ondersteunen. Het is een mix van orkest en electronisch, en helemaal Daft Punk. Of het nu de intro van The Grid (met stem van Jeff Bridges) is, het euforische Outlands of het echte Daft Punk-iaans (is dat een woord) Derezzed… Tron: Legacy is een geweldige score die jou vandaag zeker weten de dag door gaat helpen.

Enjoy,

Celwin