Roque Baños - In The Heart Of The Sea

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik vanaf nu t/m 6 april 2020 dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 18 maart 2020

Roque Baños – In The Heart Of The Sea

De soundtrack van In The Heart Of The Sea van de Spaanse componist Roque Baños is er een om door een ringetje te halen. Ik heb deze score recentelijk herontdekt toen ik de film weer eens bekeek (hij staat op Netflix, hint) en sindsdien staat hij bij mij weer op repeat. Een goede keuze als eerste Soundtrack van de Dag dus voor deze nieuwe rubriek.

Roque Baños is een van origine Spaanse componist, geboren en getogen in Jumilla, Murcia. Hij is afgestudeerd aan het Berklee Music College in Boston en heeft sindsdien muziek verzorgd voor zowel Spaanse als Engelstalige films. In 2015 kwam zijn soundtrack album uit van In The Heart Of The Sea, de film van regisseur Ron Howard (Apollo 13, The Da Vinci Code) welke gebaseerd is op een verhaal uit 1820 van een gestrande crew die worden geteisterd door een walvis. Het verhaal bood later de inspiratie voor de legende van Moby Dick.

De soundtrack van Baños is gigantisch, met ruim 22 tracks erop en velen daarvan ruim in lengte (6 tot 7 minuten). Dat betekent vaak dat de componist ruim de tijd heeft gehad om veel thematiek te verwerken in de suites, en dat is te horen ook in dit geval. De muziek van deze score vliegt van actie naar horror, en van romantisch naar euforisch. Het afsluitende ‘The White Whale Chant’ is bijzonder mooi en een perfecte start voor deze nieuwe rubriek.

Enjoy,

Celwin