Ferry Corsten - Don't Go

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 14 april 2020

Ferry Corsten – Don’t Go

Op deze 14e april heb ik gekozen voor een debuut filmscore, en van Nederlandse bodem nog wel. Ferry Corsten, waar ik het geluk heb gehad mee te mogen samenwerken in het verleden, is vooral bekend als een van de grondleggers van de trance. Als DJ & Producer maakt hij al sinds de jaren ’90 wereldwijd furore met hits onder System F, Gouryella en natuurlijk zijn eigen naam.

In 2019 bracht Ferry zijn eerste film soundtrack uit voor de independent film ‘Don’t Go’ van regisseur David Gleeson. De weg naar de soundtrack toe begon in 2017, toen Ferry veel samenwerkte met ‘House Of Cards’ schrijver D. Harrington Miller. De twee werkten samen aan Ferry’s album ‘Blueprint’, een echt luisteralbum dat Ferry uitbracht in 2017. Sindsdien heeft Ferry het verhalen vertellen echt omarmd en was hij klaar voor de volgende stap: cinema. Met zijn ruim 20 jaar ervaring en talent voor rauwe emoties vastleggen in muziek, was een soundtrack voor een film de logische volgende stap. Het werd uiteindelijk de film ‘Don’t Go’, een heerlijke thriller van David Gleeson.

Ben (gespeeld door Stephen Dorff) is er slecht aan toe na de dood van zijn dochter. Hij ziet haar in zijn dromen en Ben is ervan overtuigd dat ze contact zoek vanuit het hiernamaals. Hij gelooft dat zijn dromen de sleutel zijn haar terug te krijgen.
Ferry knalt zijn brede kennis van dance muziek en een nieuw ontdekt orkestraal en filmisch geluid vol in de soundtrack, en trekt vol aan de emoties van de luisteraar. Van het mythische ‘MacBeth’ naar het spannende ‘Ben and Hazel’s Dream’, en de briljante openingstrack ‘Dont’ Go’. Ferry bewijst dat hij meer kan dan dance muziek!

Een mooie soundtrack voor deze dag. En vind je dit te gek? Luister dan ook naar Ferry’s nieuwe album As Above, So Below.

Enjoy,

Celwin