Pinar Toprak - Captain Marvel

Om deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, quarantaine en sociale isolatie door te komen, zal ik gedurende de social distancing dagelijks een soundtrack met je delen die jou helpt de dag door te komen. Soundtracks zijn perfect om je te focussen, dus heb jij moeite met je focus nu je thuis moet werken? Dan is dit de oplossing voor jou! Elke dag om 10:00 post ik een nieuwe soundtrack hier op mijn website, en op mijn Facebook en Instagram accounts.

Soundtrack van de Dag | 1 mei 2020

Pinar Toprak – Captain Marvel

Het is weer Superhero Friday, tijd voor een dikke superhelden score dus. Vandaag heb ik gekozen voor Captain Marvel, met een té gekke score van Pinar Toprak. De eerste vrouw die een Marvel film van muziek heeft voorzien. De film is gebaseerd op het gelijknamig personage dat voorkomt in de Marvel-stripboeken. Captain Marvel is de 21e film in de Marvel Cinematic Universe.

De muziek van de film is van de hand van Pinar Toprak dus, een van origine Turke componiste geboren in Istanbul, waar zij op vijf jarige leeftijd haar klassieke muzikale opleiding begon. Tijdens haar opleiding aan het conservatorium lag haar focus op arrangeren en verschillende instrumenten, waarna ze verhuisde naar Chicago om Jazz te leren, en vervolgens naar Boston. Na het zien van de film The Prince Of Egypt wist ze, film muziek is wat ik wil.

Toen ze hoorde dat Captain Marvel in productie ging wist ze; ik móet deze film hebben. Over haar reis van demo’s naar de opdracht krijgen heb ik voor mijn programma Movie Tunes eerder dit jaar een reportage gemaakt, welke je hier kunt luisteren.

Enjoy,

Celwin