Comic Book fans wachten er met smart op (ik dus ook); The Batman, het volgende hoofdstuk in de saga van mijn favoriete superheld. Robert Pattinson neemt de titelrol voor zijn rekening en Matt Reeves de regie en het script. De muziek zal worden verzorgd door Michael Giacchino, bekend van o.a. UP!, Lost, Spider-Man (de MCU versie) en The Incredibles, en volgt daarmee in de voetsporen van Hans Zimmer & James Newton Howard (The Dark Knight saga), Danny Elfman (Batman & Batman Returns), Elliot Goldenthal (Batman Forever & Batman & Robin) en onze eigen Junkie XL (Batman v Superman, samen met Zimmer waarbij Junkie XL Batman’s thema schreef).

Na lang wachten was het vannacht eindelijk zo ver, Reeves onthulde de nieuwe Batsuit. De nieuwe Batsuit lijkt hevig geinspireerd door enkele Comics (hallo-geweer-dat-zijn-ouders-vermoorde-als-symbool) en de Arkham Asylum games. De video is voornamelijk bedoeld als camera test, oftewel hoe reageert het pak op de lichtval? Maar een perfecte manier natuurlijk om na een succesvolle test de hype onder de fans op te laten waaien (zoals The Joker succesvol bewees). Én de perfecte manier om de eerste glimpsen van Giacchino’s muziek te laten horen.

Check eerste de video:

The Batman – Camera Test from Matt Reeves on Vimeo.

De film zal een noir-detective thema krijgen en speelt zich volgens geruchten af in het 2e jaar dat Pattinson’s Bruce Wayne als Batman de straten van Gotham veiliger maakt. Het thema van Giacchino dat te horen is in de video sluit hier volledig op aan. Donker, duister, jazzy, piano. Het voelt (en ziet er ook zo uit) erg 80’s voor mij en er gaat veel dreiging van uit.

Zal dit het nieuwe Batman thema zijn? Waarschijnlijk niet in volle glorie, maar we hebben een goede eerste indruk gekregen van The Batman. En ik ben als fanboy mega enthousiast!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *