LUISTER HIER NAAR DE MUZIEK VAN WIE IS DE MOL | HET JUBILEUMSEIZOEN

Het 20e seizoen van Wie Is De Mol staat voor de deur en zal beginnen op zaterdag 11 januari 2020. Op het moment van schrijven is nog niet bekend wie de deelnemers zullen zijn, maar wel dat zij weer onder leiding van Rik op zoek zullen gaan naar De Mol. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe seizoen, natuurlijk naar wie De Mol zal zijn maar ook vooral naar de muziek die gebruikt zal worden in het alweer 20e seizoen van WIDM.

Voorspelling voor het nieuwe seizoen

Kijkend (of luisterend) naar het verleden zijn er een aantal voorspellingen te maken van mogelijke muziek die gebruikt zal worden. Aan het eind van het seizoen kijken we of mijn voorspellingen zijn uitgekomen… let’s go!

De zekerheidjes

Allereerst een paar zekerheidjes om mee te beginnen. Natuurlijk gaan we Final Confrontation van Craig Armstrong uit The Bone Collector weer horen, al jaren de vertrouwde muziek waarmee Rik (voorheen ook Art) de aflevering opent en verteld wat ons te wachten staat.

Uit dezelfde film horen we ook New York City, zodra een deelnemer een rood scherm heeft gekregen.

Direct na het rode scherm horen we uiteraard ook een fragment uit The Fallen’s Arrival (hoe toepasselijk) van Steve Jablonsky uit de film Transformers: Revenge of the Fallen.

Dan zijn er nog twee zekerheidjes, en een waarschijnlijkheid maar deze is al enige tijd niet meer op vaste basis te horen. De twee zekerheidjes zijn Spiderbots van Marco Beltrami uit I, Robot, wat te horen is tijdens de vooruitblik naar volgende week, en natuurlijk Ugo Farrell’s Oratio (vanaf 0:55), de leader van de show.

De waarschijnlijkheid was voorheen een 110% zekerheid, namelijk Looking For Clues van David Arnold uit de jaren ’90 versie van Godzilla.

Mijn voorspellingen

Ok, die hebben we uit de weg, tijd voor mijn echte voorspellingen. Hoewel het lastig is om te zeggen welk nummer ze exact gaan gebruiken, is er op basis van vorige seizoen wel een trend te voorspellen op welke basis de muziek wordt gekozen. Namelijk eigen voorkeuren van de productie, hit shows en films van het afgelopen jaar, natuur documentaires (erg populair) en uiteraard muziek die past bij de scene. Een voorbeeld van het laatste is Crossing The Bridge van James Newton Howard uit Blood Diamond, wat vaak gebruikt wordt als de groep een brug oversteekt.

Alle bovenstaande redenen in gedachte houdend maak ik vijf voorspellingen voor muziek welke gebruikt zal worden in seizoen 20 van Wie Is De Mol.

Our Planet

De hit serie van Netflix, van de makers van Planet Earth. Zowel Planet Earth als Planet Earth II waren in het verleden al veel gebruikte scores in de seizoenen van WIDM en ik vermoed dat Our Planet hier eenvoudig op aan zal sluiten. De muziek van Steven Price ligt in het verlengde van de muziek van andere docu’s en past perfect bij de setting van Wie Is De Mol.

The Crown

De eerste twee seizoen van The Crown waren al groot favoriet van de producenten van WIDM, en met een gloed nieuw seizoen uit voorspel ik dat de muziek van Martin Phipps veel gebruikt zal gaan worden. Een geheel nieuw productie productie team is van start gegaan voor seizoen 3 (en 4) van The Crown, waardoor de muziek van Hans Zimmer, Lorne Balfe en Rupert Gregson-Williams is verruild voor die van Martin Phipps.

Penguins

In elk seizoen is de muziek te horen van een grote natuur documentaire film (geen serie zoals Our Planet dus). In seizoen 19 was dit The Crimson Wing: Mystery Of The Flamingos met de fantastische muziek van The Cinematic Orchestra. Dit jaar is de documentaire Penguins uitgekomen, met de heerlijke muziek van Harry Gregson-Williams. Ik vermoed dat deze muziek veel gebruikt zal worden bij tussen scenes zoals het ontbijt.

Game Of Thrones

Wellicht een makkelijke keuze, maar ik doe hem toch. Het gaat mij hier dan ook specifiek om de muziek van seizoen 8. Een bekritiseerd seizoen van een legendarische serie (hoe kon je het zo afsluiten?) maar een fantastische score van Ramin Djawadi. Ik vermoed dat we wel een paar tracks van deze score gaan horen.

Chernobyl

Wat een serie was Chernobyl toch, en wat een ongelofelijke score van Hildur Guðnadóttir (wat je uitspreekt als Gud-na-dot-tir). Het kan niet anders of we gaan deze duistere score terug horen tijdens spannende opdrachten of duistere momenten (molboekjes?).

Seizoen 20

Het 20e seizoen van Wie Is De Mol start op zaterdag 11 januari 2020, om 20:25 op NPO1. Volg nu al vast mijn playlist en direct na elke aflevering luister je de muziek van die aflevering terug op je favoriete platform!

Welke muziek denk jij dat we gaan horen in het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol? Laat het me weten in de comments!

6 antwoorden
 1. Harry de beuker
  Harry de beuker zegt:

  Welke muziek werd er gedraaid bij de intro van de trainende kinderen rond minuut 8 van se aflevering ban 7 maart? Doet erg denken aan de Isle of Dogs soundtrack maar deze vind ik niet in de Playlist.

  Beantwoorden
  • Celwin Frenzen
   Celwin Frenzen zegt:

   Hoi Harry!

   Klopt, heeft er inderdaad iets van weg. Maar bij de kids in aflevering 9 wordt veel muziek gebruikt van Hero, van componist Tan Dun. Bij de intro hoor je For The World (het thema) en daarna Warriors (zodra je de kinderen voor het eerst hoort en bezig ziet). Tot aan het eind van de opdracht hoor je muziek van Hero, Crouching Tiger Hidden Dragon, The Great Wall etc. De laatste track is To The South, allen te horen in de playlist 😊

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. URL schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More here: cellection.nl/blog/de-muziek-van-wie-is-de-mol-2020/ […]

 2. […] muziek komt van Marco Beltrami, die je onder andere kunt kennen van I, Robot (Hallo Wie is de Mol?), Le Mans ’66 en heel veel horror films waaronder Scream. Beltrami had voor het scoren van de […]

 3. […] Lees alvast alles over de muziek van Wie Is De Mol 2020 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *