De Muziek van Wie Is De Mol 2019

Het 19e seizoen van Wie Is De Mol is inmiddels halverwege. Vijf afleveringen verder en er is al een hoop gebeurd. Van gejatte jokers tot bizarre executies op de daken van Medellin, het was een feest voor de Molloten. En zo ook voor de muziekliefhebbers die WIDM volgen. Want wat zijn er al een hoop toffe tracks gebruikt. Van de klassiekers die elk jaar gebruikt worden, tot nieuwe muziek uit bijvoorbeeld King Arthur.

Tijd voor een tussenstand! Welke muziek is dit seizoen favoriet, en wat zijn de echte uitblinkers tot dusver?

Titels

Het eerste dat opvalt is dat de makers bijna nooit voor slechts een nummer uit een serie, film of documentaire kiezen maar altijd een combinatie van meerderen. Een paar vallen al gelijk op in hun veelvuldige voorkomen:

Finding Dory, Jumanji, Fifty Shades Freed, Narcos, Earth; One Amazing Day, Gangster Squad, The Meg en King Arthur. Ook wordt er af en toe teruggekeerd naar muziek die in voorgaande seizoen veel is gebruikt, zoals Planet Earth II, The Revenant, The Ugly Truth en War For The Planet Of The Apes.

Uitblinkers

Er zijn een paar sleutelmomenten tot dusver geweest in de eerste vijf afleveringen, waaronder de executie ‘Batman style’ op de daken. Hierbij werd de toon gelijk gezet door Beautiful Lie uit Batman v Superman: Dawn Of Justice te gebruiken op het moment dat alle lampen op de daken aan gingen.

Het is duidelijk! Dit gaat een killer cliffhanger worden van aflevering 3. Vervolgens volgt een mix van verschillende tracks, waaronder het thema van de fantastische Batman game Arkham Knight, het toepasselijke The Test door Junkie XL afkomstig uit Divergent en afgesloten met A Bright Red Flash uit 10: Cloverfield Lane. Daartussen zit echter een track uit Tron: Legacy die alle aandacht pakt; Rectifier van Daft Punk. Perfect gekozen om de spanning van het aankomstige rode licht kracht bij te zetten. Wat een climax… in mijn ogen de beste aflevering tot nu toe!

In de overige afleveringen valt vooral het gebruik van euforische muziek op wat allemaal perfect past bij de schilderachtige beelden van Colombia. Denk aan Mobula Rays van Hans Zimmer uit Blue Planet II, Sand Dunes van Alex Heffes uit Earth: One Amazing Day, en Arrival Of The Birds van The Cinematic Orchestra uit The Crimson Wing. Het schetst de sfeer perfect.

Een andere korte, doch opvallende track uit aflevering vijf is From Nothing Comes A King van Daniel Pemberton uit King Arthur. Het kort stil laten vallen van de muziek en wegfaden van het beeld alvorens de krachtige hoorn te laten horen met de beelden van de mistige waterval bezorgen waar kippenvel.

Vooruitblik

Nog vijf aflevering te gaan en we weten wie De Mol van 2019 is. Een aantal hoofdverdachten (als we de statistieken uit de app mogen geloven) liggen er al uit, en het echte raden is begonnen… welke muziek zal er in de komende afleveringen gebruikt gaan worden?

De afgelopen twee seizoenen is er veel gebruik gemaakt van de magnifieke score van Rupert Gregson-Williams voor The Crown, zoals Duck Shoot, tijdens de finale en de ‘final speech’ van de finalisten. Daarvoor werd gekozen voor andere iconische slot thema’s, zoals de Cloud Atlas Finale, Chalkboard uit The Theory Of Everything en natuurlijk C.L.U. van Daft Punk uit Tron: Legacy.

Als ik een tip mag geven voor de muziek te gebruiken in de finale van dit seizoen om naar een waardig hoogtepunt te bouwen? De kans is klein, gezien er nog niks van deze film is gebruikt dit seizoen, maar ik zou persoonlijk voor een combinatie van Apollo 11 Launch en The Landing van Justin Hurwitz uit First Man gaan.

Benieuwd waarom? Oordeel zelf!

Ben ik volgens jou een noemenswaardige track vergeten of heb je zelf een ander idee voor de perfecte muziek voor het slot van het seizoen? Laat het me weten in de comments!

– Celwin

Volg je de playlist ‘De Muziek van Wie Is De Mol 2019’ al? Blijf na elke aflevering op de hoogte van de muziek van de laatste aflevering!

 

2 antwoorden
  • Celwin Frenzen
   Celwin Frenzen zegt:

   Hey Jamie, ik denk het wel! In combinatie met ‘Calling All Autobots’ zou het een mooi einde zijn. Maar oude seizoenen leert dat de makers van WIDM niet snel voor Transformers kiezen. We gaan het zien over 5 weken 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *