Awards, awards, awards!

Het award seizoen is écht aangebroken met de uitreikingen van de BAFTA Awards vanavond in Engeland! Tijd voor een overzichtje van alle nominaties voor de aankomende awards en natuurlijk de snubs! En natuurlijk kijken we bij Cellection Music alleen naar de muziek genomineerden 😉

Golden Globes

Stiekem zijn de eerste awards al uitgereikt natuurlijk met de Golden Globes op 7 januari 2019. De Golden Globes worden vaak gezien als het opwarmertje voor de BAFTA’s en met name de Oscars die in februari worden uitgereikt. Wie waren eigenlijk de genomineerden van de Golden Globes en met name; wie hebben gewonnen?

Beste Originele Score

Marc Shaiman; Mary Poppins Returns
Ludwig Göransson; Black Panther
Alexandre Desplat; Isle Of Dogs
Marco Beltrami; A Quiet Place
Justin Hurwitz; First man (Winnaar)

Persoonlijk voor mij was dit een terechte lijst met genomineerden en een meer dan terechte winnaar. Toen ik First Man in de bioscoop zag maakte de score ontzettend veel indruk van me en ik denk zelf dat Justin Hurwitz de Golden Globe al meer dan terecht heeft gewonnen met het nummer “The Landing”. Het ontbreken van First Man bij de nominaties voor de Oscars is in mijn ogen dan ook onbegrijpelijk. Het was verrassend om A Quiet Place, hoewel een hele mooie en dikke score, genomineerd te zien en het alom gevierde “A Star Is Born” niet bij de Golden Globes. Dit maakten ze echter goed in de volgende categorie…

Beste Originele Nummer

Kendrick Lamar, The Weeknd & SZA – All The Stars; Black Panther
Troye Sivan & Jonsi – Revelation; Boy Erased
Annie Lennox – Requiem For A Private War; A Private War
Dolly Parton & Linda Perry – Girl In The Movies; Dumplin’
Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando & Andrew Wyatt – Shallow; A Star Is Born (Winnaar)

Een terechte winnaar tussen terechte genomineerden! Al was Shallow wellicht de gedoodverfde favoriet, voor eigenlijk alle awards waar het in genomineerd is, een favoriet ben je niet voor niks.

BAFTA Awards

De BAFTA Awards worden uitgereikt terwijl ik dit stuk aan het schrijven ben. De laatste awards alvorens de Oscars worden uitgereikt, welke toch vaak worden gezien als dé echte awards (al staat dat de laatste jaren wat ter discussie). De BAFTA’s hebben echter maar een categorie voor muziek, namelijk Beste Originele Muziek.

Beste Originele Muziek

Terence Blanchard; BlackKklansman
Nicholas Britell; If Beale Street Could Talk
Alexandre Desplat; Isle Of Dogs
Marc Shaiman; Mary Poppins Returns
Bradley Cooper, Lady Gaga & Lukas Nelson; A Star Is Born (Winnaar)

Waar ‘A Star Is Born’ dus niet genomineerd was bij de Golden Globes zijn ze dat hier wel en winnen ze hem ook.

Oscars

Dan de Oscars, de Academy Awards. De gouden beeldjes waar het de meeste film studios eigenlijk alleen maar écht om gaat. De Oscars kennen twee muzikale categorieën.

Beste Originele Muziek

Ludwig Göransson; Black Panther
Terence Blanchard; BlackKklansman
Nicholas Britell; If Beale Street Could Talk
Alexandre Desplat; Isle Of Dogs
Marc Shaiman; Mary Poppins Returns

De ‘Academy’ wordt vaak verweten op safe te spelen, zoals bijvoorbeeld het punt dat ze vaak voor gelauwerde acteurs, regisseurs en films te kiezen. Zo ook in de categorie muziek; Alexandre Desplat is een groot favoriet van de Academy en is met bijna elke score genomineerd voor een oscar, terwijl er (met alle respect want Desplat is een groots componist) vaak betere scores worden genegeerd. Isle Of Dogs is ook zo’n score, typisch Desplat en technisch fantastisch. Mijns inziens zijn er echter  twee grote ontbrekenden op de lijst van genomineerden; Justin Hurwitz’ magnifieke score voor First Man, en Carter Burwell’ score voor The Ballad Of Buster Scruggs.

Wie gaat er echter winnen? Dat horen we over twee weken op zondag 24 februari, als de Oscars worden uitgereikt. Mijn voorspelling is dat BlackKklansman er mee vandoor gaat.

Beste Originele Nummer

Kendrick Lamar, The Weeknd & SZA – All The Stars; Black Panther
Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando & Andrew Wyatt – Shallow; A Star Is Born
Jennifer Hudson – I’ll Fight; I’ll Fight
Emily Blunt – The Place Where Lost Things Go; Mary Poppins Returns
Willie Watson & Tim Blake Nelson – When A Cowboy Trades His Spurs For Wings; The Ballad Of Buster Scruggs

Als laatste komen we bij de categorie Beste Originele Nummer. De gedoodverfde favoriet gaat, denk ik, ook winnen; Shallow van Bradley Cooper en Lady Gaga.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *